Így téliesítse vállalkozása kültéri területét

2021/05/25

Kezd lassan hidegebb lenni, a fák lehullajtják leveleiket, és a levegőben már-már hó illata érződik. Ideje téli álomba ringatni a vállalat kültéri létesítményeit.

Várjon egy percet.

Először mindenképpen téliesítse és tegye időjárásállóvá a kültéri területet. A hideg évszakot a gyep, a sövények és a vízvezetékek csak megfelelő óvintézkedésekkel vészelhetik át. Elmondjuk Önnek, mi itt a fontos.

Miért szükséges a kültéri területek téliesítése

Természetesen ősszel egyszerűen eltakaríthatja a leveleket az utakról, kiürítheti a hamutartókat, és várhatja a telet. Legalább 3 jó okot mondunk arra, miért érdemes többet tenni:

Kültéri terület téliesítése wt$

Védelem a károktól

Óvintézkedések nélkül a fagypont alatti hőmérséklet, a hó és a jég komoly károkat okozhat. Ez a törött kerti bútorokkal kezdődik és akár a csőtörésekig is terjedhet.

Kültéri terület téliesítése wt$

Gyönyörű zöldterület tavasszal

Ha megfelelően felkészíti a gyepet, a sövényeket és a cserepes növényeket a télre, jövőre ismét élénkzöld környezetben és pompás virágokban gyönyörködhet. Ellenkező esetben fennáll a csupasz foltok és az elszáradt növények veszélye.

Kültéri terület téliesítése 2-1

Kevesebb munka a tél után

A jó előkészítéssel sok munkát megspórolhat. Tavasszal így nem kell sem a károkat kijavítania, sem a zöldfelületek újjáélesztésére többlet időt fordítania.

Mikor van itt az ideje?

A télre való felkészülésnek nincs meghatározott időpontja. Ha késő ősszel még meleg van, akkor várhat vele egy kicsit – és fordítva. A legtöbb munkát érdemes október közepe és november eleje között elvégezni. Az éjszaka beállt fagy után viszont már nem érdemes tovább halogatni.

Ellenőrző lista – hogyan tegyük télállóvá a kültéri területet

A kültéri területek télre való felkészítése sok apró munkából áll. A legfontosabbak:

Utolsó tipp – Megéri előre gondolkodni

Valószínűleg már jól ismeri: Az első hó akkor esik, amikor senki sem számít rá. Annak érdekében, hogy minden szükséges dolog kéznél legyen, gondoskodjon arról, hogy a szóróanyag, valamint – szükség esetén – a szórógépek és a szóróanyagtartályok időben rendelkezésre álljanak. Így minden tekintetben nyugodtan nézhet szembe a tél kezdetével.

Kültéri terület téliesítése img

Lépjen kapcsolatba velünk

További kérdés esetén díjmentesen állunk rendelkezésére.