Rajztároló szekrények

Hova kerüljenek a nagy térképek és tervek, az ábrák és a rajzok? Erre is van egy javaslatunk: próbálja ki speciális rajztároló szekrényeinket. Akár építészeti iroda, galéria vagy archívum: rajztároló szekrényeinkben minden szokványos papírformátumnak megtalálhatja a helyét.

A Rajztároló szekrények kategóriában a következő márkák termékeit kínáljuk: C+P.

Legkeresettebb
Modell száma: 10

Rajztároló szekrények: nagy tervekre fel!A nagy ötletek bizony nem férnek el egy kisebb papíron. Emiatt az alaprajzok, a műalkotások vagy az építési tervek többnyire meghaladják a szokványos DIN-méreteket. Ahhoz, hogy megvédhesse ezeket az értékes dokumentumokat a környezeti behatásoktól és a kíváncsi szemektől, rajztároló szekrényeket javaslunk. Ezek a modellek ugyanis még nagy terveknek is kényelmes helyet biztosítanak.Hol használatosak a rajztároló szekrények?A rajztároló és a lapos fiókos szekrények a papírkezelés speciális igényeire készültek – különösen nagy méretek esetében. Ehhez olyan szekrényekre van szükség, amelyekből az ívek szakadás nélkül elővehetők, és a rajzok vagy a tervek úgy tárolhatók, hogy azok nem törnek vagy gyűrődnek meg. Emellett a papírt a környezeti behatásoktól is védeni kell, különben megsárgulhat vagy elhalványulhat.A rajztároló szekrények ezért számos környezetben közkedveltek:  • Tervekhez és szerkezeti rajzokhoz építészirodákban, tervezőműhelyekben, kísérleti laborokban stb.

  • Grafikákhoz, műalkotásokhoz és rajzokhoz főiskolákon, bármilyen oktatási intézmény művészeti részlegén, múzeumokban vagy galériákban

  • Bármilyen nagy formátumú dokumentumokhoz irattárakban

  • Fényképészek és kreatív irodák számára


Milyen feladatokat látnak el a rajztároló szekrények?Speciális fiókos szekrényként a lapos fiókos szekrényeknek nemcsak az az előnye, hogy biztonságosan tudnak tárolni nagy papírméreteket, hanem zárhatók is. Ez különösen fontos a szellemi tulajdon és a bizalmas szerkezeti vázlatok védelme érdekében.Emellett leszorítóval és borítólemezzel is rendelkeznek, amelyek megakadályozzák, hogy a vékony tervezőpapír felkunkorodjon. Ahhoz, hogy pontosan tudja, mi található bennük, feliratozhatja a címketartókat a fiókon.Speciális fiókfelosztókkal a kisebb méretű darabokból álló papírkötegeket is rendszerezheti a fiókban. Ez hasznos például, ha több kisebb méretű nyomatot vagy másolatot szeretne tárolni egy fiókban, és témák szerint szeretné a kötegeket rendezni.Mire kell ügyelnem rajztároló szekrények vásárlásakor?Speciális kialakításuk révén a lapos fiókos szekrények nagyobbak más modelleknél. Emellett azt is vegye számításba, hogy a szekrény előtt elegendő helynek kell lennie, hogy a fiókot teljesen ki lehessen húzni. Csak így biztosítható, hogy a nagy méretű ívek sérülés nélkül kivehetők és behelyezhetők legyenek.Webáruházunkban különböző számú fiókot választhat. Ez hatással van a szekrény és a fiókok magasságára. Vegye figyelembe tehát, mekkora papírkötegeket szeretne tárolni, és hogyan szeretné a fiókkínálatot felosztani.Miért az acéllemez a legjobb választás a rajztároló szekrényekhez?Az acél a legjobb anyag a papír tipikus ellenségeivel szemben. Ez nemcsak a levegőre és a fényre, hanem a porra vagy akár a szikraképződésre is érvényes a tervezőrészlegen. A véletlenül kiöntött víznek is ellenáll ez az anyag.