+36 (23) 513 823 

Márkaválasztás

Kiválasztás pontosítása
(több választás lehetséges)

Nettó ár

Nettó ár szűkítése

-
Márka
Teherbírás
Pályaszélesség
Kis görgők anyaga
Hossz
 

Kisgörgős pályák

Kisgörgőkkel kiküszöbölheti a nagy terhek szállítása okozta nehézségeket. Különösen a kisgörgős pályák esetében láthatjuk, milyen hatékony lehet sok kisebb egység „együttműködése''. Ezt hívjuk mi csapatmunkának.
24 termék található
| | |
24 termék található

Kis görgős pályák – szállítás könnyedén

Csendes, terhelhető, könnyen jár: ilyennek kell lennie egy tökéletes szállítórendszernek, amelyből Ön és vállalata egyaránt profitál. Egy ilyen rendszerben kis görgős pályáink jelentős szerepet játszanak – még akkor is, ha leginkább könnyebb árukhoz tervezték őket. Mégis hova és hogyan illeszkednek legjobban a kis görgős pályák a vállalatánál? A KAISER+KRAFT elmagyarázza.

Hogyan illeszkednek a kis görgős pályák a szállítórendszerembe?

Minden folyamatos szállítóeszköz ideális ahhoz, hogy a vállalatnál az anyag- és áruáramlást erőkifejtés nélkül és tökéletes rendben mozgásban tartsa. Önmagában azonban egyetlen szállítástechnikai megoldás sem ideális – a legnagyobb hatékonyság a különböző elemek kombinációjával érhető el.

A szállítószalagok ideálisak nagyobb távolságok áthidalására egyenletes áramlással és motorizáció segítségével. Ha azonban egy szállítandó árut egyedileg kell be- és kirakodni, felhelyezni vagy becsomagolni, jobb választást jelentenek a gravitáció erejét használó folyamatos szállítóeszközök.

Áruk két munkahely között történő eltolásánál sincs szükség motorra, és a szállítószalagok ebben az esetben éppen hogy kontraproduktívak. Itt jönnek szóba a görgős és kis görgős pályák.

Természetesen a teljes szállítórendszer felépíthető csak kisgörgős pályákból. Különösen átlátható rendelkezésre álló hely és megfelelő árumennyiség esetén ez a megoldás különösen költséghatékony, rendkívül rugalmas és roppant csendes.

Kis görgős pályák vagy görgős pályák – melyik változatra van szükségem?

Kis görgős és görgős pályáinkat gyakran kombinálják. A mögöttes működési elv ugyanaz: a görgők és a kis görgők forgása – és ezzel az áru továbbítása – a gravitáció, a pontterhelés, a kinetikus energia és a csekély súrlódás kombinációján alapul.

Míg a görgős pályák hosszú, párhuzamosan elrendezett, meghatározott átmérőjű görgőkből állnak, és ezzel folyamatos szállítási felületet képeznek, a kis görgős pályák esetében a hajtásegységek eltoltan, „tárcsaként'' tengelyekre vannak helyezve.

Így kisebb az érintkezési felület a kis görgők és a szállítandó áru között, ez pedig azt jelenti, hogy kevesebb energia szükséges ahhoz, hogy a kis görgők mozgásba lendüljenek.

Ez pedig ahhoz vezet, hogy a kis görgős pályák főként könnyű és középnehéz terhek esetében jöhetnek szóba, amelyek összességében kisebbek lehetnek, mint azok a szállítandó áruk, amelyekre a görgős pálya folyamatos működéséhez szükség van.

A KAISER+KRAFT kínálatában megtalálható termékek közül gond nélkül összekapcsolhat egy kis görgős és egy görgős modult, amennyiben a modulok maximális teherbírása illeszkedik egymáshoz. Az összes komponens optimális együttműködése érdekében ügyelni kell arra, hogy a gravitációs működéshez szükséges dőlésszög három és öt fok között legyen. Emellett mindent érdemes kiegészítő fékrendszerrel biztosítani.

Hogyan járjak el a kis görgős pályák kiválasztásánál?

Az alapkínálatunkban egyenes kisgörgőspálya-elemekből álló modulválaszték található, ugyanis ez adja a szállítórendszer alapját. Ha már pontosan meghatározta az egyenes elemek szükséges számát, akkor jöhet a kanyarok vagy az átmenetek kalkulációja.

Természetesen az egyedi elemek beszerzése tekintetében is állunk rendelkezésére, és szívesen átvállaljuk a szállítórendszer teljes megtervezését is. Ha ezt Ön szeretné elvégezni, feltétlenül ügyeljen a tervezéskor a következőkre:

  • Pályaszélesség: legnagyobb szállítandó áru szélessége + x távolság balra és jobbra
  • Tengelytávolság: legkisebb szállítandó áru mérete – legalább három tengelynek mindig érintkeznie kell az áru aljával
  • Kiegészítő szállítóeszközök beszerzése kis árukhoz: a szállítandó áru aljának egyenesnek, simának és szilárdnak kell lennie

Amennyiben kérdése van a kis görgős pályákat tömörítő kínálatunkkal kapcsolatban, vagy konzultálna a komplett tervezési szolgáltatásunkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk.

MOBILRA OPTIMALIZÁLT NÉZETET SZERETNE?

A KAISER+KRAFT webáruháza mostantól új mobil változatban is elérhető, amelynek továbbfejlesztésén folyamatosan dolgozunk.
Mobil nézet tesztelése
Termék-összehasonlítás