Enkelfähig: Egy generációs küldetés.

Aki a jövő nemzedékek érdekeit szem előtt tartva akar élni, annak körültekintően kell cselekednie, és nem csak a negyedéves számokra kell összpontosítania. Vállalatként csak tartós értékekkel, hosszú távú előnyökkel és tisztességes üzleti magatartással leszünk képesek megváltoztatni a világot. A puszta szabálykövetésnél tehát jóval többre van szükség. Mert a jelen nem a profitszerzésről, hanem az élhető jövő érdekében végzett tisztességes üzleti tevékenységről szól.

Ez a mi generációs küldetésünk. És ez az Enkelfähig lényege.

Enkelfähig kezdeményezés 931

Egy szó, amely értékeket képvisel.

Az enkelfähig egy új keletű német kifejezés, amely a 21. századi gazdasági tevékenység új, felelősségteljesebb módját jelöli. Lefordítva körülbelül annyit jelent, hogy az unokáink érdekeit szem előtt tartva cselekszünk, hosszú távú tervekben gondolkozunk.

Ezért tudatosan figyelünk arra, hogy milyen termékeket kínálunk, hogyan gyártjuk őket, és kire bízzuk a szállítást. Számunkra egy termék csak akkor enkelfähig, ha megfelel a minimális követelményeknek. Az Ön számára pedig ez azt jelenti, hogy mindig talál egy fenntarthatóbb alternatívát a kínálatunkban.

Mit jelent az enkelfähig kifejezés?

ENKELFÄHIG [ˈɛŋkl̩,ˈfɛːɪç]

az unokák számára megfelelő

  • képes arra, hogy az unokái érdekében cselekedjen = megfelel a jelen és a jövő nemzedékek követelményeinek
  • élhető jövőt hagy az unokáira = új technológiákat és üzleti modelleket használ az emberek problémáinak megoldására
  • képes arra, hogy az unokái számára biztonságosabbá és egészségesebbé tegye a jövőbe vezető utat = a globális és helyi tényezőket egyaránt figyelembe véve alkalmassá teszi a vállalatokat a hosszú távú jövőre való felkészülésre
Enkelfähig kezdeményezés 931

Az Enkelfähig pontszám.

Aki járkált már mezítláb a homokos tengerparton, az tudja, hogy a lába mindig nyomot hagy a homokban. A környezetünkben található termékek, szállítási útvonalak vagy gyártási folyamatok által hagyott nyomokkal is ez a helyzet. Vagy egyszerűbben megfogalmazva: minden mindennel összefügg. Ezért jó, ha tudjuk, honnan származik egy termék, és milyen társadalmi, ökológiai és gazdasági hatásokat okozhat.

Az Enkelfähig pontszám segítségével mostantól termékszinten átláthatóvá, összehasonlíthatóvá és mérhetővé tesszük termékválasztékunk nyomait. Így lépésről lépésre ellenőrizzük, hogy a több mint 75.000 termék mennyire Enkelfähig.

Elérjük céljainkat.

Sok munkát fektetünk abba, hogy az üzleti tevékenységünket fenntarthatóbbá tegyük, és olyan termékeket és megoldásokat fejlesztünk ki, amelyek minimalizálják a környezetre gyakorolt hatást. Mert meggyőződésünk, hogy a „fair business” elégedett ügyfeleket eredményez. Az elégedett ügyfelek pedig visszatérnek.

Munkánk során a fő hangsúlyt a termékekre, a logisztikára és a szociális kérdésekre helyezzük.

Enkelfähig kezdeményezés 931

Mérhető fenntarthatósági szabványok

Az Enkelfähig minősítés nagyobb átláthatóságot biztosít a termékportfóliónknak. Minden egyes terméket három alappillér – ökológia, gazdasági hatékonyság és társadalmi kompatibilitás – szerint értékelünk.

Enkelfähig kezdeményezés 931

Fenntarthatóság az ellátási láncokban

Az EcoVadis fenntarthatósági minősítés segítségével azonosíthatók a fejlesztési lehetőségek, és a fenntarthatóság szempontjából növelhető a beszállítók üzleti modelljeinek átláthatósága.

Mi is felkértük az EcoVadist a kaiserkraft fenntarthatósági teljesítményének minősítésére. A környezeti és társadalmi területeken történő folyamatos fejlesztés mellett így az EcoVadis garantálja a fő teljesítménymutatóink (KPI) rendszeres nyomon követését.

Enkelfähig kezdeményezés 931

Elkötelezettség fenntartható többletértékkel

Pénzügyi támogatás, továbbképzések, természetbeni adományok, know-how-val és szívvel-lélekkel támogatott társadalmi projektek és nagy társadalmi elkötelezettség – mint látható, mi inkább cselekszünk, mint beszélünk.

*A kaiserkraft ezzel a Haniel ernyőszervezet Enkelfähig kezdeményezését támogatja. Közös erővel elkötelezetten dolgozunk egy fenntartható, társadalmilag igazságos és gazdaságilag előremutató világ megteremtéséért, amelyben unokáink is szívesen fognak élni.

Ez is érdekelheti Önt.

Enkelfähig kezdeményezés 931

Fenntarthatóság – az intelligens megoldások világa.

Szívesen bemutatjuk Önnek, hogy jelenleg milyen témákon dolgozunk. És rendszeresen tájékoztatjuk Önt tevékenységeinkről, céljainkról, terveinkről, projektjeinkről és eredményeinkről.

Enkelfähig kezdeményezés 931

Vásároljon enkelfähig módon.

Mindig tudunk jobb alternatívát kínálni. Fedezze fel fenntartható, Enkelfähig pontszámmal jelölt termékeink egyre bővülő választékát.

Enkelfähig kezdeményezés mg$

És hogy mit csinálunk holnap?

Beszéljünk róla. Mert a jövő csak együtt lehetséges.