mybeachproject Seychelle-szigetek

Tengernyi hulladék

Mit keres Stefanie a Seychelle-szigeteken? Talán ott tölti a szabadságát? Dehogy. Az ott talált szemétből műalkotásokat készít, és a helyiek támogatásával megőrzi a paradicsomi sziget szépségét. Természetesen szívesen támogatjuk ebben professzionális termékeinkkel – mert ez az „equipped for tomorrow“ lényege.

Itt többet is megtudhat a mybeachprojectről

és arról, hogy hogyan támogatjuk Stefanie-t a Seychelle-szigetek szépségének megőrzésében

„Üdvözlök mindenkit, Stefanie Wichmann vagyok. 2019-ben jöttem a Seychelle-szigetekre, hogy egy helyi ügynökség megbízásából segítsem a német turistákat praslini nyaralásuk alatt, és ... végül itt ragadtam.

A projekt úgy indult, hogy az első tengerparti sétám során megakadt a szemem néhány műanyag palackon, pár nappal később pedig elkészítettem a mybeachproject nevű Instagram-fiókomat. Eleinte csak az összegyűjtött műanyag hulladékkal teli zsákokat fényképeztem, de ez hosszú távon nem tűnt túl izgalmasnak. Amikor aztán később találtam néhány szemétdarabot, el kezdtem gondolkodni, hogy milyen motívumokat tudnék kirakni belőlük. Így jött létre az első alkotásom. Egy év alatt összesen 40 000 műanyag szemétdarabot gyűjtöttem össze, ami meglepő és megdöbbentő is egyszerre.

A projektem célja, hogy kreatív módon inspiráljam az embereket a környezettudatosságra. Mindenki tehet valamit a cél érdekében, még ha elsőre kicsinek is tűnik a saját szerepünk, mert ezzel inspirálhatunk másokat, és a végén valami nagy dolog alakulhat ki belőle.

Műalkotás szemétből – Frozen (Megfagyva)
mybeachproject a KAISER+KRAFT támogatásával

A Seychelle-szigetek az egyik legfelkapottabb nyaralóhely, amelynek lenyűgöző természeti csodái messze túlmutatnak a tengerparti strandok paradicsomi varázsán. Éppen ezért fontos, hogy ez a kincs megint nagyobb figyelmet kapjon. Mindannyiunknak, a helyieknek, a hozzám hasonló vendégmunkásoknak és a turistáknak egyaránt támogatnunk kell ezt, és arra kell törekednünk, hogy minimálisra csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat. A szigetország számára különösen a partra sodródott szemét jelent nagy kihívást, amire az ittenieknek nincs ráhatásuk. Helyben azonban sokat tehetünk azért, hogy kevesebb szemetet termeljünk, és azt ne a természetbe juttassuk ki. Rengeteg erőt merítek abból, ha látom, hogy a közösségben elindul valami.

Tavaly néhány helyi barát létrehozta a Fresh Focus nevű projektet. Céljuk, hogy a fiatalokat közelebb vigyék a természethez, érdekesebbé tegyék az életet a szigeten, és új lehetőségeket mutassanak nekik: ennek érdekében tábortűzzel egybekötött kirándulásokat szerveznek, túraútvonalakat alakítanak ki és tartanak fenn, valamint a közeljövőben a szörfözés, slacklining, hegymászás és kalisztenika terén is át akarják adni tudásukat. „Csapatként már sikerült megszerveznünk néhány nagyobb takarítási akciót, például a híres Vallée de Mai-ban, amely az UNESCO világörökség része és a sziget turisztikai látványossága. Áprilisban például mintegy 370 kg szemetet gyűjtöttünk össze a szigeten átvezető főút mentén, ami nagy visszhangot és támogatást kapott. Az időzítés tökéletes, és még a legkisebb lépés is számít.”

Ha Ön is szeretné támogatni Stefanie misszióját, itt bővebb információt talál:

Stefanie felszerelése