Ergonomikus állás

2020/06/03

Helyes állás a munkahelyen

Mit jelent tulajdonképpen az ergonomikus állás? Minden munkavállalónak időnként oda kell figyelnie a tartására. A hosszú állás alatt lazítsa el a fejét, és tartsa magát egyenesen, a mellcsontot emelje meg előre, kerülje a görbe tartást, egyenesítse ki a medencét, kissé térdeljen le, és enyhén feszítse a popsit és a has tájékát. Ez az elmélet. A gyakorlatban ez egészen másképp néz ki. Végtére is nem testnevelés órán van az ember, hanem a munkahelyén.

Az ergonomikus állás a munkahelyen egyáltalán nem ilyen egyszerű. A kemény betonpadló és a merev alap lehetetlenné teszik az egészséges háttartást a munka közben. Ahhoz, hogy az ergonómiát a munkahelyen és az üzemekben biztosítani tudják, sok vállalat ergonomikus munkahelyi szőnyegeket választ.

Egy jól felszerelt álló munkahely segíti az ergonomikus állást,így a koncentrációt és a termelékenységet. Az ergonomikus szőnyegek és az elfáradás elleni szőnyegek megkönnyítik a fájdalommentes tartást a gépek, eladópultok vagy futószalagok mellett való álláskor. Gyorsan megtérülő az ergonomikus munkahelyi szőnyegekbe való befektetés, mivel ez csökkenti a betegállományok számát, és a munkatársak nem szakítják meg a munkamenetet fájdalmas panaszaik miatt.

Álló munkahelyek ergonómiája wt$

Hogyan vannak kialakítva az ergonomikus szőnyegek?

Az ergonomikus munkahelyi szőnyegeket főleg úgy lehet felismerni, hogy az embernek különösen puha állást biztosítanak. Általánosságban fogalmazva azt lehet mondani, minél vastagabb a padlószőnyeg, annál ergonomikusabb. Ugyanakkor nem elég, ha a munkahelyi szőnyegre egyszerűen vastag habgumit teszünk, és aztán lerakjuk valahova az üzemcsarnokban. Mindig arra is ügyelni kell, hogy hol használják a szőnyeget. Az ergonomikus munkahelyi szőnyegeknek például sok munkahelyen járművel átjárhatónak kell lenniük. Néhány szőnyeg oldalt lapos, hogy ne nehezítsék meg szükségtelenül a szállítóeszközökkel való ráhajtást, persze ezek a modellek speciálisan erre a célra és erős anyagból készültek. Más elfáradás elleni szőnyegeknek csak azért van lapos szélük, hogy ne essenek fel bennük.

Itt egy ergonomikus ipari szőnyeg alsó oldalát látja, amely különösen alkalmas gépesített munkahelyekhez. Oldalt lapos, belül pedig kárpitozott, amely puha és kellemes állást tesz lehetővé a felületen.

Álló munkahelyek ergonómiája wt$

Azt is mindig figyelembe kell venni, hogy mivel érintkezik a szőnyeg felülete a munkahelyen. A fémfeldolgozásban, ahol hegesztenek és maratnak, néhány szőnyeg nem sokáig bírja, és plusz veszélyt jelent, ha nem tűzálló és nem alkalmas az olyan munkahelyekhez, ahol hegesztenek. Az ergonomikus munkahelyi szőnyegek vásárlásakor tehát a padlószőnyeg adottságait és funkcióit figyelembe kell vennie.

Álló munkahelyek ergonómiája ler

Az ergonomikus ipari szőnyegeknek például meg kell felelniük annak az elvárásnak is, hogy a szokványos koncentrációjú olajokkal és vegyszerekkel szemben ellenállók legyenek, mivel a munkahelyeken ezek bármikor a földre kerülhetnek. Ezekben az üzemekben előzőleg erről is tájékozódni kell. Mivel a gyártók ismerik az ergonomikus munkahelyi szőnyegekkel szemben támasztott különböző igényeket, a legkülönbözőbb modellek különböző funkciókkal kaphatók. 

Álló munkahelyek ergonómiája ler

Hogyan működik az ergonomikus állás a munkahelyen?

A vastag és puha munkahelyi szőnyegek támogatják a test állandó mozgását. Míg a test és a hát a hosszú állás során egy kemény betonpadlón többnyire állandóan ugyanabban a helyzetben van, és megfeszül, addig az ergonomikus szőnyegek hatására a test állandóan egyensúlyoz. Az izmok és ízületek mozgásban maradnak. Ez alapfeltétele az egészséges háttartásnak. Nem véletlenül tanuljuk gyermekkortól kezdve, hogy aki tétlenkedik, berozsdásodik. Nézze meg, hogy a testének mely területei maradnak mozgásban az ergonomikus állás által, és mely panaszokat lehet ez által csökkenteni, vagy akár részben megszüntetni.

Gelenkschmerzen und Muskelschmerzen

Ízületi panaszok és izomfájdalmak:

Gyakran fellépő tünetek az izom és ízületi feszülések és az ezáltal kialakuló fejfájások. Ezeket látászavarok és zajérzékenység kísérhetik. A megfeszített tartás következtében gyomorfájdalmak is felléphetnek. A láb és lábfej fájdalmai majdhogynem elkerülhetetlenek, és az akadozó vérvisszaáramlás a lábakból a szívhez sajnos nem ritka jelenség. Ezenkívül a fizikai panaszokkal együtt többnyire lelki stressz is kialakul, amely gyakran megakadályozza a munkanap végi ellazulást.

Mindezen panaszokat az ergonomikus padlószőnyeg meg tudja előzni.

Álló munkahelyek ergonómiája ler

Ergonomikus szőnyegek a webáruházunkban

Ergonomikus munkahelyi szőnyegek az ipari szőnyegeknél találhatók. Az ergonomikus tulajdonságok mellett az itt kínált padlószőnyegek számos további funkcióval is rendelkeznek, például csúszásállóság vagy vegyszerekkel szembeni ellenállóság. A webáruházunkban praktikus padlóburkolat rendszert talál, amely leírja a különböző tulajdonságokat, és megmutatja a hozzájuk tartozó ábrákat. Ezeket a képeket megtalálja az online áruházunkban a termékeknél, így azonnal láthatja, hogy a padlószőnyeg megfelel-e a kívánt követelményeknek.